Web Analytics Made Easy - Statcounter

عزت نفس در واقع یک احساس است که با لفظ احساس عزت نفس خوانده می‌شود. - اخبار بازار -

این احساس ریشه درونی دارد و از عوامل بیرونی تاثیر نمی‌گیرد. احساس عزت نفس یا احساس ارزشمندی به این معنی است که فرد خودش را بشناسد، باور داشته باشد، خودش را دوست داشته باشد و در نهایت خود را فردی باارزش و محترم بداند.

بسیاری از مشکلات رفتاری و روانی افراد ریشه در کمبود عزت نفس دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مثال می‌تواند به خوبی مفهوم کمبود عزت نفس را روشن سازد: "همه معتقدند که من شخص باهوشی هستم، پس چرا خودم اصلا این احساس را نسبت به خودم ندارم!" این گفت و گوهای ذهنی است که شخص را سرکوب می‌کند و او را دچار سرخوردگی می‌کند و مانع از پیشرفت و حرکت به جلو فرد می‌گردد.

در این مقاله نمی‌خواهیم به تعریف  عزت نفس چیست و راههای تقویت آن  بپردازیم بلکه قصد داریم به بررسی اثرات کمبود عزت نفس بر زندگی افراد بپردازیم.

· تجربه احساسات بد

عزت نفس و نوع احساسات فرد، با یک‌دیگر ارتباطی نزدیک دارند. پس با کاهش احساس ارزشمندی، نوسانات اخلاقی شخص نیز به سمت منفی می‌رود و فرد احساسات منفی زیادی را تجربه می‌کند مانند: شرم، ترس، غم، اضطراب، تنهایی، استرس و گاها افسردگی. درست است هر شخصی در طول زندگی‌اش ممکن است دچار این احساسات و نوسانات روحی شود، اما افراد با کمبود عزت نفس بیش از سایر افراد دچار این احساسات بد و منفی می‌گردند و نوسانات تغییرات روحی‌شان زیاد است. همین احساسات باعث ایجاد حس تنفر درونی می‌گردد و به مرور زمان ممکن است فرد به خود آسیب برساند.

 

· نفرت از خود و عدم خودباوری

عدم خودباوری و احساس بی‌لیاقتی از مهمترین اثرات کمبود عزت نفس است که فرد دیگران را از خود برتر می‌داند و ارزشی برای خود و فعالیت‌هایش قائل نیست. افرادی که دچار کمبود عزت نفس هستند اغلب این باور را دارند که کسی به فکرشان نیست و به همین دلیل اکثرا تنهایی را ترجیح می‌دهند و خشم خود را بسیار سرکوب می‌کنند. نفرت از خود و عدم خویشتن دوستی منجر می‌شود که شخص به سختی خود را ببخشد و این احساس تنفر از بیرون نیز قابل مشاهده است و بر نگرش اطرافیان نیز تاثیر منفی دارد.

· عدم توانایی در نه گفتن

احساس بی لیاقتی باعث می‌شود که فرد حریمی برای خود قائل نباشد و هر درخواستی از جانب دیگران را بپذیرد و خود را به سختی بیاندازد تا آن را برآورده کند، اما در مقابل خود را لایق دریافت خوبی و محبت از دیگران نمی‌داند و همیشه نقش یک قربانی یا قهرمان را ایفا می‌کند. نداشتن مهارت نه گفتن از سمتی زندگی شخصی و کاری او را نیز به چالش می‌کشاند زیرا با صرف زمان، انرژی و سایر منابع خود، به منظور اجابت کردن خواسته‌های دیگران از عهده وظایف خود می‌ماند و بسیاری از فرصت‌های خوب زندگی‌اش را از دست می‌دهد. این نکته بسیار مهم را هیچ‌گاه فراموش نکنید که تصورات و باورهای فرد نسبت به خود سرنوشت‌اش را می‌سازد.

عزت نفس نیاز اساسی و ذاتی انسان

بعد از برآورده شدن نیازهای قاعده هرم مازلو، میل به تمایزجویی در آدم‌ها به وجود می‌آید. آقای مازلو اسم این نیاز را عزت نفس گذاشته و معتقد است وقتی افراد نیازهای اولیه‌شان را تا حد مورد علاقه قرار گرفتن برآورده کردند، ویژگی‌های شخصی خود را جستجو می‌کنند. آنها می‌خواهند که رشد کنند و متفاوت باشند، بنابراین به این فکر می‌کنند که به چه چیز علاقه دارند و چه استعدادهای ویژه‌ای دارند. در این مرحله، فرد از وضع گیرنده بودن در قبال جامعه عبور می‌کند و در نقش دهنده ظاهر می‌شود.

 

· نیازمند تائید دیگران

این افراد برای انجام هر کاری حتی کوچکترین موارد نیاز به تائید دیگران دارند. در همه مراحل و تصمیماتی که می‌گیرند همیشه باید کسی حضور داشته باشد و نظر و تائید او را بگیرند. توجه داشته باشید این مورد با مشورت و نظرخواهی از دیگران فرق دارد. فرد در انتخاب رشته، شغل، همسر حتی انتخاب لباس نیز نیاز به تائید اطرافیانش دارد و از آنان نظرخواهی می‌کند. گاهی اوقات که کسی با او نیست در ذهنش افراد و نظرات‌شان را تصور کرده و با آن‌ها حرف می‌زند. این مقوله شاید در ظاهر تاثیر بسزایی در زندگی او نداشته باشد، اما باعث می‌گردد شخص در مسیری قرار بگیرد که باب میلش نیست و صرفا برای جلب توجه و رضایت بقیه آن را انجام داده باشد.

· مقایسه خود با دیگران

این افراد همیشه وضعیت و خصوصیات خودشان را با بقیه افراد مقایسه می‌کنند. شدت این مقایسه به حدی است که خود را با افرادی که اصلا به او ربطی ندارند مقایسه می‌کند. به عنوان مثال شغلش آشپزی است اما جوانب کارش را با یک فرد خیاط قیاس می‌زند. در همه جوانب زندگی این مقایسه صورت می‌گیرد و در شدیدترین موارد بسیاری از زندگی‌ها با این مقایسات غلط و به اصطلاح چشم و هم‌چشمی از هم پاشیده شده‌اند. گاهی ممکن است شخص خود را با فرزندش مقایسه کند و تاب تحمل پیشرفت زندگی شخص مقابل را نداشته باشد. بیشتر به ظواهر زندگی دقت می‌کند و به مرور روابط اجتماعی‌اش کمرنگ شده و در تنهایی خودش فرو می‌رود.

سخن آخر

به عنوان سخن پایانی فراموش نکنید بهره‌مندی از عزت نفس و اعتمادبنفس یک ثروت عظیم را در اختیار انسان قرار می‌دهد. این افراد مستقل‌ و مسئولیت‌پذیر هستند، خود را باور دارند و موفقیت‌های بیشتری را کسب می‌کنند. شش ستون عزت نفس اثر ناتانیل براندن مانند راهنمایی در این مسیر است. کتاب شش ستون عزت نفس  درباره‌ شش روش اساسی حرف می‌زند که کمک می‌کنند عزت نفس ما افزایش پیدا کند. این شش راه در واقع ستون‌هایی هستند که عزت نفس ما بر روی آن‌ها ساخته می‌شود و بالا می‌رود. این کتاب به ما کمک می‌کند که خودمان را ارزشمند و لایق یک زندگی سرشار از موفقیت ببینیم.

"این مطلب تبلیغاتی است"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمبود عزت نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا وجود نور فراوان در خانه الزامی است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نورپردازی نقش مهمی ‌در دکوراسیون و طراحی خانه دارد. نوع، رنگ و شدت نور می‌تواند به طور چشمگیری بر زیبایی، عملکرد و محیط هر فضایی تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اصولا بهترین جای تلویزیون در خانه کجاست؟

تحقیقات نشان داده است که نور بر سلامت انسان، خلق و خو، بهره‌وری و موارد دیگر نیز تأثیر می‌گذارد. در این مقاله سعی داریم به زبان ساده به روشنایی، دکوراسیون و تاثیر نور در محیط خانه بپردازیم.

اهمیت نورپردازی در دکوراسیون

استفاده از نورپردازی صحیح برای اهداف کاربردی و هم از نظر زیبایی در دکوراسیون خانه اهمیت دارد. در یک سطح ابتدایی، نورپردازی به ساکنان اجازه می‌دهد تا در یک فضا ببینند و امورات عادی خود مثل مطالعه، آشپزی و غیره را انجام دهند. نکته مهم اینجاست که توجه به نورپردازی دکوراسیون خانه اثر مستقیم بر خلق و خو می‌گذارد.

درک نقاط کانونی در خانه و توجه به بازتاب زیبایی اثاثیه و جزئیات معماری برای نورپردازی و روشنایی خانه مهم هستند. طراحان داخلی، نورپردازی را بخشی جدایی ناپذیر از هر طرح دکوراسیون می‌دانند. برای بسیاری از افراد خرید آپارتمان نورگیر جز اولویت‌های اساسی است.

برخی از ملاحظات کلیدی نور در دکوراسیون منزل عبارتند از:

سطح روشنایی: روشنایی نور مورد نیاز برای فضاها و کارهای مختلف. به عنوان مثال، روشنایی زیاد برای آشپزخانه ایده آل بوده، در حالی که نور کم برای اتاق خواب مناسب است.

منابع نور: گزینه‌های موجود عبارتند از لامپ رشته‌ای، LED،‌ هالوژن و نور طبیعی. هر کدام مزایا و معایبی دارند.

سبک‌های نورپردازی: نورپردازی محیطی و کاربردی اهداف مشخصی را دنبال می‌کند. ترکیب سبک‌ها جلوه‌های بهینه ایجاد می‌کند.

کنترل‌های روشنایی: دیمرها، سوئیچ‌های هوشمند و سیستم‌های خودکار نورپردازی قابل تنظیم‌اند و بسیار راحت.

وسایل: طیف زیادی از وسایل روشنایی در دسترس هستند، از لوستر گرفته تا دیوارکوب و آباژور. وسایل از نظر زیبایی شناسی فضاها را به هم گره می‌زند.

مکان: بکارگیری استراتژیک نور توجه و دید مطلوبی ایجاد کرده، معماری و دکوراسیون را برجسته می‌کند و به محیط جلوه‌ای خاص می‌دهد.

دمای رنگ: گرما یا خنکی نور بر جو تأثیر می‌گذارد. رنگ‌های گرم‌تر آرامش‌بخش بوده، در حالی که رنگ‌های سردتر انرژی‌بخش‌تر هستند.

تسلط بر این عوامل کلیدی به صاحبان خانه اجازه می‌دهد تا از نورپردازی برای تغییر ظاهر خانه و ایجاد فضایی دلخواه استفاده کنند.

تاثیر نور بر سلامت و بهره وری انسان

فراتر از جذابیت بصری و عملکرد، نور بر سلامت، خلق و خو، شناخت و ریتم روزانه بدن و مغز انسان نیز تأثیر می‌گذارد. تحقیقات اخیر روش‌های متعدد نورپردازی، روشنایی منزل و تاثیر آن بر ساکنان خانه را مورد بررسی قرار داده است.

برخی از یافته‌های تحقیقاتی در مورد تأثیرات روشنایی بر سلامت و بهره‌وری عبارتند از:

بهبود ریتم‌ بدن: قرار گرفتن در معرض نور بر چرخه‌های ریتمیک بدن مثل خواب، هوشیاری، ترشح سطح هورمون‌ها و موارد دیگر تأثیر می‌گذارد. نور مناسب به حفظ ریتم سالم کمک می‌کند.

کیفیت خواب: نور بر سطح ملاتونین تأثیر می‌گذارد که مستقیما بر روی خواب موثر است. سطح نور کم در ساعات عصر به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند.

اختلال عاطفی فصلی: نور درمانی به طور موثر این اختلال خلقی ناشی از تغییر الگوهای نور روز را درمان می‌کند.

قوای شناختی: نور بر هوشیاری ذهنی، تمرکز و حفظ حافظه تأثیر می‌گذارد. نور روشن‌تر عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد.

بینایی: نور ضعیف باعث خستگی چشم و سردرد می‌شود. نور مناسب باعث افزایش قدرت بینایی می‌گردد.

ویتامین D: برخی تحقیقات قرار گرفتن کافی در معرض نورخورشید را با سطوح ویتامین D و عملکرد سیستم ایمنی مرتبط می‌دانند.

ایمنی: نور کافی خانه از سقوط و حوادث جلوگیری می‌کند، به خصوص برای افراد مسن.

افسردگی:‌ نور درمانی برای بهبود افسردگی و سایر اختلالات روانپزشکی موثر است.

هوشیاری: نور روشن اول صبح باعث افزایش انرژی و هوشیاری در طول روز می‌شود.

واضح است که نور، سلامت، عملکرد و رفاه ما را در خانه بهینه می‌کند. به طور کل نورپردازی صحیح در دکوراسیون مزایایی بسیار زیادی دارد که باید به آن توجه کنید.

فضاهای اصلی خانه و ملاحظات طراحی نور

فضا و اتاق‌ها هر یک می‌توانند روشنایی متفاوتی داشته باشند. تنظیم روشنایی خانه نیازمند استراتژی‌های طراحی نور برای به حداکثر رساندن عناصر زیبایی‌شناسی و کاربردی هستند. در ادامه برخی از ملاحظات کلیدی برای فضاهای مهم خانه ذکر شده است:

۱. آشپزخانه‌ها

به عنوان شلوغ‌ترین و پررفت و آمدترین مکان در خانه‌ها، آشپزخانه ها به نور محیطی فراوان همراه با نورپردازی کاربردی نیاز دارند. عوامل کلیدی عبارتند از:

لایه بندی نور محیط، وضعیت و مطلوبیت روشنایی مشخص و نیاز ضروری را تضمین می‌کند.

نورپردازی بر روی میز غذاخوری، روی اپن یا بخشی که کارهای روزمره بر روی آن انجام می‌شود و بکارگیری چراغ‌های توکار در زیر کابینت‌های بالایی، روشنایی ایده‌آلی را فراهم می‌کند.

دمای رنگ متفاوت برای انرژی دادن، آرامش یا متعادل کردن سطوح انرژی به دلخواه.

دیمرها امکان تنظیم شدت نور را برای کارها و موقعیت‌های مختلف فراهم می‌کنند.

استفاده از چراغ‌های آویز بر روی اپن یا میز و سینک‌ها، نقاط کانونی ایجاد می‌کند و بسیار زیبا و کاربردی‌ست.

۲. اتاق‌های نشیمن

اتاق‌های نشیمن به نورپردازی چندکاره نیاز دارند که محیطی آرامش بخش و در عین حال جذاب ایجاد ‌کند. عوامل مهم طراحی نور عبارتند از:

لایه‌های نور از جمله محل استفاده، کاربرد و میزان نور برای ایجاد فضای جذاب. دیوارکوب‌ها، چراغ‌های زمینی و چراغ‌های رومیزی مکمل نور بالای سر هستند.

استفاده از دیمرها انعطاف پذیری لازم برای تنظیم سطوح نور به جهت فعالیت‌های مختلفی مانند بازی ‌یا تماشای تلویزیون را ارائه می‌دهند.

نورپردازی نقطه‌ای و متمرکز به طور استراتژیک جزئیات معماری، دکوراسیون، آثار هنری و چیدمان مبلمان را برجسته می‌کند.

دمای رنگ گرم در حدود ۲۵۰۰ کلوین باعث آرامش می‌شود. رنگ‌های سردتر انرژی می‌دهند.

۳. اتاق‌های خواب

برای خوابی آرام، اتاق خواب‌ها به نور محیطی ملایم و محیطی نیاز دارند. بنابراین پنجره‌ها اهمیت دارند. فارغ از این، ملاحظات خاص عبارتند از:

سطوح کم نور محیط باعث راحتی و آرامش می‌شود. برای کنترل روشنایی از دیمر استفاده کنید.

دیوارکوب‌ها، چراغ‌های مطالعه و لامپ‌های رومیزی، روشنایی کافی برای فعالیت‌ها را بدون ایجاد تابش خیره کننده فراهم می‌کنند.

استفاده از پرده‌های کرکره‌ای، امکان کنترل نور را به خوبی ارائه می‌دهند.

دمای رنگ گرم زیر ۳۰۰۰K شبیه نور طبیعی غروب خورشید است که برای افزایش ملاتونین می‌تواند موثر باشد.

لامپ‌های هوشمند با ریتم شبانه‌روز خودکار تنظیم می‌شوند گزینه بسیار خوبی‌اند.

۴. حمام‌ها

خیلی‌ها به روشنایی حمام توجهی ندارند. نورپردازی خوب در حمام می‌تواند فضای حمام را بسیار جذاب ‌کند. رویکردهای طراحی عبارتند از:

نورپردازی بالای سر، کل فضا را روشن می‌کند.

دیوارکوب‌های آینه دید ایده آل را برای نظافت تضمین می‌کنند. رنگ روشن باید نور طبیعی روز را تکرار کند.

دوش‌ها و وان‌ها هم از نور بالای سر و هم از نورپردازی برجسته بهره می‌برند. وسایل ضد آب ضروری هستند.

روشنایی زیر کابینت روشنایی کار را برای سینک‌ها و پیشخوان‌ها بدون سایه فراهم می‌کند.

نور کم، فضای آرامش بخشی را ایجاد می‌کند.

اصول و تکنیک‌های طراحی نورپردازی

طراحان دکوراسیون خانه برای نورپردازی از تکنیک‌ها و اصول خاصی استفاده می‌کنند. صاحبان خانه می‌توانند از نکات برای بهبود دکوراسیون و روشنایی خانه بهره ببرند. برخی از اصول کلیدی عبارتند از:

لایه بندی: طیف مختلفی از نورپردازی را در فضاهای مختلف استفاده کنید. از نور یکسان برای همه جا اجتناب کنید.

تعادل:‌ توزیع و تنظیم نور برای از بین بردن تضادهای شدید بین مناطق بسیار روشن و بسیار تاریک مهم است.

مقیاس: اندازه و سبک وسایل را متناسب با نسبت اتاق انتخاب کنید.

هدف: رنگ و شدت نور را با هدف مورد نظر در فضا مطابقت دهید.

نقاط کانونی: جزئیات معماری، فضای نشیمن، ورودی‌ها، تختخواب‌ها، آثار هنری و نقاط مهم را با نورپردازی برجسته کنید.

یونیتی: تکرار سبک‌های نورپردازی در اتاق‌ها انسجام ایجاد می‌کند.

محیط: از قدرت نور برای ایجاد حالاتی مانند انرژی‌زا، رمانتیک یا آرام استفاده کنید.

اتوماسیون: از فناوری خانه های هوشمند بهره ببرید و سیستم‌های خودکار راه‌اندازی کنید.

به کارگیری برخی از این دستورالعمل‌ها در زمان بازطراحی یا بازسازی خانه، دکوراسیون منزل و روشنایی را بهبود می‌بخشد و آن را به سطحی دیگر می‌برد. همچنین ارزش ملک با تغییرات صحیح بیشتر می‌شود. طراحان حرفه‌ای به خوبی علم و هنر را با استفاده از این اصول ترکیب می‌کنند تا دکوراسیونی به یاد ماندنی ایجاد کنند.

نتیجه

واضح است که نور برای طراحی داخلی و دکوراسیون خانه تاثیری اساسی دارد. روشنایی و نورپردازی صحیح در دکوراسیون خانه نه تنها بر زیبایی شناسی تأثیر می‌گذارد، بلکه بر سلامت انسان، خلق و خو، ایمنی، بهره‌وری و موارد دیگر تأثیر می‌گذارد. با لایه بندی نور، تنظیم رنگ و شدت برای هر فضا، و به کارگیری تکنیک‌های کلیدی، صاحبان خانه می‌توانند از قدرت نورپردازی استفاده کنند تا محیط خانه لذت بخش‌تر و از نظر بصری خیره کننده شود. نورپردازی به ما این امکان را می‌دهد که خانه‌های خود را متحول کنیم و فضای دلخواه ایجاد کنیم، فضایی که نور به آن هویت بخشیده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229736 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  • ۷ ویژگی افرادی که در کودکی کمبود محبت داشته‌اند
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • چرا وجود نور فراوان در خانه الزامی است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • اثرات مقاومت در آن سوی آتلانتیک
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • گزارش گاردین از سربازان فراری اوکراین؛ «نمی‌خواهیم بمیریم»