Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@09:35:56 GMT

عزت نفس کودکان چطور پرورش پیدا می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۶۱۵۲۱

عزت نفس کودکان چطور پرورش پیدا می‌کند؟

باشگاه خبرنگاران جوان ـ خیلی از افراد شاید در تعریف اعتماد به نفس و عزت نفس این دو را با هم یکی بدانند و تفاوت قائل نشوند. عزت نفس به معنای دوست داشتن خود و حس ارزشمند بودن، باور به خود و دانستن اینکه می‌توانند کار‌های خوبی انجام دهند، است. عزت نفس در واقع به کودکان اعتماد به نفس می‌دهد و پایه و اساس روابط کودکان در بزرگسالی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که بچه‌ها کار‌های جدید را امتحان و آزمایش می‌کنند، با چالش هم روبه رو می‌شوند، گاه اشتباه می‌کنند و باز به عقب برمیگردند تا یاد بگیرند و رشد کنند، عزت نفس کمک می‌کند تا مراحل رشد را به خوبی طی کنند. اما والدین در این مراحل نقش مهمی در رشد بچه‌ها و پرورش عزت نفسشان دارند. اگر والدین مدام به بچه‌ها بگویند که تو نمی‌توانی، تو از پس آن بر نمی‌آیی، تو به اندازه کافی خوب یا زیبا نیستی، پایه و ریشه عزت نفس بچه‌ها را می‌خشکانند.

در این گزارش چند جمله و راهکار برای افزایش عزت نفس بچه‌ها که والدین می‌بایست رعایت کنند، را مطرح می‌کنیم. مهمترین نکته این است که برای استفاده از این نکات مکررا از آن‌ها استفاده شود چرا که هدف این است که گفت وگوی ما با فرزندمان روزی تبدیل به گفت وگوی درونی او با خودش شود.

یعنی اگر ما مکررا به فرزندمان بگوییم: «به تو افتخار میکنم» روزی هم می‌رسد که خودش این را به خودش می‌گوید.

۱-چقدر زیبایی!

دقیقا زمان‌هایی که فرزندتان کار مثبتی انجام داده است و خوشحال است و یا در تمیزترین و مرتب‌ترین حالت خودش نیست، از زیبایی اش تعریف کنید تا پیام زیبایی درونی را به فرزندتان منتقل کنید.

جملاتی مثل اینکه: «مامان بابا عاشق لبخند قشنگتن، همیشه زیبایی»، «وقتی می‌خندی و خوشحالی زیباترهم هستی».

این جملات باعث تقویت عزت نفس بچه می‌شود به طوریکه در بزرگسالی دیگر منتظر تایید زیبایی از سوی غریبه‌ها و دیگران نمی‌ماند و این زیبایی خود را به خاطر تکرار مکرر والدینش درونی شده می‌بیند. البته این به معنای خودشیفتگی نباید باشد.

۲-بهت افتخار می‌کنم!

با دقت، جزئیات را در رفتار فرزندتان ببینید و سپس از این جمله استفاده کنید.

«امروز موقع بازی با دوستت، خیلی با او مهربون بودی، بهت افتخار کردم که این ویژگی را داری».

«عالیه که قبل خواب مسواک زدی. بهت افتخار میکنم که به سلامتیت اهمیت می‌دی».

بیان کردن این جملات باعث می‌شود که بچه‌ها رفتار‌های مثبتشان را تقویت کنند و به آن‌ها ادامه دهند. همیشه نباید این تایید کردن و افتخار کردن به خاطر درس بچه‌ها و نمره بیستشان باشد، در راه و رسم زندگی هم باید این اتفاق بیافتد تا آن‌ها در بزرگسالی بتوانند رفتار‌های مثبت زیادی داشته باشند.

گاه انقدر والدین به کار‌های بچه هایشان بی توجه هستند و همه چیز را طبیعی و وظیفه می‌دانند که وقتی بچه‌ها بزرگتر می‌شوند و از زبان دیگران می‌شنوند یا باور نمی‌کنند یا دچار خشمی پنهان می‌شوند که چرا پدر و مادرشان این‌ها را به آن‌ها نگفته است.

۳-من بهت اعتماد دارم

این جمله تاثیر بسیار خوبی دارد خصوصا زمانی که بچه‌ها می‌گویند: «من نمی‌توانم این کار را انجام دهم»

«من بهت اعتماد دارم که خوب انجامش میدی، اما همیشه یادت باشه منو بابا برای کمک هستیم».

«مشورت همیشه خوبه منم بهت اعتماد دارم که بهترین تصمیم رو میگیری».

اعتماد کردن به بچه‌ها در سنین مختلف و براساس شرایطشان باعث می‌شود که آن‌ها قدرت تصمیم گیری و جلو رفتن حتی بعد از اشتباهات را داشته باشند و این را تجربه کنند که اشتباه کردن هم جزئی از زندگی است و باعث پیشرفتشان می‌شود نه عقب کشیدن!

والدین می‌بایست در کار‌های مختلف بچه‌ها را آزمون کنند، به آن‌ها زمان برای آزمون و خطا بدهند، حتی اگر اشتباه کنند باز هم به آن‌ها بگویند که بهشان اعتماد دارند تا عزت نفس بچه‌ها تقویت شود و بالاخره بتوانند کار‌ها را به روش صحیح انجام دهند.

والدینی که مدام به بچه شان سرکوفت میزنند که «تو از پس هیچکاری برنمی آیی» یا بچه شان را با بچه‌های دیگر فامیل یا همسایه‌ها مقایسه می‌کنند، نمی‌توانند بچه‌هایی با عزت و اعتماد به نفس در بزرگسالی تربیت کنند که از پس کارهایشان بربیایند این‌ها همان‌هایی می‌شوند که در بزرگسالی می‌بایست باز هم مورد حمایت پدر و مادر یا دیگران افراد باشند.

۴-به کمکت احتیاج دارم

این جمله به کودک این حس را منتقل می‌کند که حضور و مشارکتش تاثیرگذار است.

«مامان یکم خسته است، می‌تونی با آب دادن گل‌ها به من کمک کنی».

«میتونی با آروم‌تر بازی کردن به مامان کمک کنی، کارشو انجام بده؟، من به همکاریت نیازدارم».

والدین آگاه می‌توانند با مسئولیت دادن به بچه ها، آن‌ها را قوی‌تر و محکم‌تر بار بیایند تا بچه‌هایی که دست به سیاه و سفید تا بزرگسالی نزده و می‌خواهند وارد جامعه شوند، مادر‌ها با کار‌های خانه و حتی خرید و پدر‌ها هم با کار‌های دیگر بیرون از منزل و حتی گل و گلکاری، ماشین شستن و چیز‌های دیگر می‌توانند به بچه‌ها مسئولیت بدهند و آن‌ها را با عزت نفس بار بیاورند تا در آینده فقط مصرف کننده صرف نباشند.

۵-تو دوست داری چیکار کنیم؟

وقتی به بچه‌ها حق انتخاب می‌دهیم، این پیام را به آن‌ها می‌رسانیم که «نظرت اهمیت داره».

«انتخاب ناهار امروز با تو»

«تو دوست داری بریم کجا»

«انتخاب کارتون با تو»

این‌ها باعث می‌شود که بچه‌ها در جمع اظهار نظر کنند، بتوانند تصمیم گیری داشته باشند نه اینکه همیشه نگاه کنند تا بقیه برایشان تصمیم بگیرند و حرفی نزنند.

در نهایت به عنوان نکته آخر یادتان باشد که از جزئیات و خلاقیت در بیان جملات استفاده کنید و دائما جملات کلی یا تکراری نگویید.

«از انتخاب رنگ‌های نقاشیت لذت بردم».

«خیلی هماهنگ با درس‌ها و کلاست جلو می‌روی، کیف کردم».

«چه بازی جالبی! عاشق خلاقیتت شدم».

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عزت نفس تربیت فرزندان عزت نفس بچه بچه ها بچه ها کار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۱۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد

به گزارش خبرنگار مهر، مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گیلان که آذر سال ۱۴۰۲ با شعار «این صحنه خانه ماست» از سوی معاونت فرهنگی این نهاد فراخوان‌شد، ظهر دوشنبه با هنرنمایی ۸ گروه نمایشی کانونی و آزاد در خانه تئاتر شهر رشت آغاز شد.

طی آئین آغازین این جشنواره که با حضور کودکان، نوجوانان، خانواده‌ها، هنرمندان و علاقمندان به هنرهای نمایشی همراه بود، «سجاد کوچکی نژاد» معاون فرهنگی کانون استان گیلان ضمن قدردانی از مشارکت دستگاه‌های فرهنگی و فعالان عرصه هنر، درباره اهمیت برگزاری این جشنواره‌ها صحبت‌کرد.

کوچکی نژاد یاد تمامی هنرمندان در گذشته را گرامی داشت و از حاضران برای نکوداشت تمامی فعالان عرصه هنر، به ویژه، پیشکسوتان این حوزه دعوت کرد.

ادامه بخش برنامه‌ها نیز هنرنمایی گروه‌های نمایش بود و در این میان، به ترتیب نمایش‌های «زمین پاک» به کارگردانی حمیده زاره، «ببینیم سطل شما چه طوریه؟» با کارگردانی نرگس فرضی، «دختر نقال» و «گوساله لجباز» به کارگردانی نکیسا عوض‌مطلق و «دیگر مرا صدا نزن مادر» با هدایت احمدرضا جعفری از رشت روی صحنه رفتند.

«فیل و ابابیل» به کارگردانی مجید پتکی و «یاد منجی»، با کارگردانی سیده زهرا صادقی از رشت و «پرپروک» به کارگردانی منیژه واحد از لاهیجان، دیگرنمایش‌هایی بودند که با هنرنمایی هنرمندان گیلانی دیدنی شدند.

داوری این رویداد هنری که در بخش کانونی و آزاد، با مشارکت مخاطبان نوجوان، جوان ۱۲ تا ۲۲ سال و بزرگ‌سالان صورت گرفت را «محمد علی صادق حسنی»، کارگردان و بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و تئاتر و رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان گیلان، «محمود فرضی‌نژاد»،محقق و پژوهشگر، کارگردان تئاتر و خواننده فرهنگ عامه گیل و دیلم و همچنین، «حمید آذرنگ»، کارشناس مدیریت فرهنگی و کارگردان تئاتر بر عهده داشتند و به داوری هنرنمایی هنرمندان در بخش‌های نمایش (صحنه، عروسکی، زنده_ عروسکی)، نمایش خلاق (‌نمایش کتابخانه‌ای و بازی نمایش) پرداختند.

گفتنی‌است، خانواده و اهمیت آن، نامداران دینی، ملی و اسطوره‌ای و درعین‌حال، امیدآفرینی در تولید نمایش، توجه به محیط‌زیست و سبک زندگی ایرانی اسلامی، مهارت‌افزایی، ترویج نمایش‌های آئینی و سنتی و کتاب‌های چاپ‌شده در کانون و فرهنگ بومی محلی کشور، از رویکردهای ارزش‌گذاری نمایش‌های ارائه شده در نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوان است که با هدف عمومی‌سازی و مردمی‌سازی هنرنمایش برگزارمی‌شود.

لازم به توضیح است، مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوان عصر امروز با معرفی ۳ گروه برگزیده به ایستگاه پایانی می‌رسد.

کد خبر 6098222

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • اعتماد اجتماعی مردم به فرهنگیان مهمترین سرمایه آموزش و پرورش است 
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • اینجا میوه های لاکچری تولید می کنند | از بلوبری تا پاپایا در فیلستان پیدا می شود
  • اعتماد دوباره مورایس به جوان سپاهان!
  • مصائب کودکان سرراهی
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان