Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطالعات نشان داده است که سلفی گرفتن‌های مکرر، استفاده از فیلتر‌های زیبایی و نرم‌افزار‌های ویرایش عکس، با احساس نارضایتی از بدن درارتباط است.

خبرگزاری میزان - روزنامه خراسان نوشت: به گفته دکتر «مرلین وی»، روان‌پزشک و نویسنده در بخش سلامت هاروارد و هافیتنگتون‌پست، سلفی گرفتن به روزمره زندگی میلیون‌ها کاربر تلفن هوشمند تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۲۰۱۹، گوگل گزارش داد که گوشی‌های اندرویدی روزانه  ۹۳ میلیون عکس سلفی می‌گیرند.

مطالعات می‌گویند مدت‌زمانی که فرد صرف ویرایش عکس خود می‌کند، پیش‌بینی‌کننده میزان نارضایتی او از ظاهرش است؛ به این معنی که هرچه زمان بیشتری صرف این کار کند، احتمالا از تصویر خود نارضایتی بیشتری دارد. این ارتباط هم در مردان مشاهده شده است و هم در زنان، منحصر به گروه سنی خاصی نیست و در همه گروه‌های سنی نوجوانان، جوانان و حتی بزرگ سالان مسن‌تر، با احساس ناراحتی از بدن و صورت مرتبط است.

فشار شبکه‌های اجتماعی و نارضایتی از بدن

محققان بین استفاده از فیلتر‌های زیبایی در شبکه‌های اجتماعی با اعتمادبه‌نفس پایین و احساس نیاز به جراحی زیبایی، ارتباط معنا‌داری پیدا کرده‌اند؛ تاحدی که متخصصان پوست و جراحان زیبایی از پدیده‌ای به‌نام «دیسمورفیِ (اختلال بدریخت‌انگاری) اسنپ‌چت» حرف می‌زنند.

اگرچه دیسمورفی اسنپ‌چت، تشخیص روان‌شناختی رسمی نیست، اما به‌نظر می‌رسد مواردی از اختلال بدشکلی بدن وجود دارد که با صرف زمان زیاد برای گرفتن سلفی مرتبط است. این اختلال با مشغول شدن بیش‌ازحد به یک یا چند نقص تصوری یا جزئی در ظاهر فرد مشخص می‌شود. فشار شبکه‌های اجتماعی بر کاربران برای ارسال سلفی‌های زیبا از خود، می‌تواند به نارضایتی بیشتر از بدن و کاهش عزت‌نفس منجر شود.

محققان می‌گویند دو عامل باعث ایجاد چنین فشاری می‌شود؛ مقایسه دایمی خود با دیگران در شبکه‌های اجتماعی و «خودشیءپنداری»؛ این عامل دوم به آن معناست که افراد در شبکه‌های اجتماعی خود را بیشتر از چشم دیگران و به‌عنوان یک شی‌ء می‌بینند تا از چشم خود و به‌صورت حقیقی. خب برای برای آن‌که بفهمید آیا سلفی گرفتن به عزت‌نفس شما آسیب می‌رساند یا خیر، می‌توانید چند سوال از خودتان کنید.

آیا زمان زیادی صرف سلفی گرفتن‌های مکرر، استفاده از فیلتر‌های اسنپ‌چت و ویرایش سلفی‌های‌تان می‌کنید؟

آیا احساس می‌کنید بیشتر از آن چه می‌خواهید برای ویرایش و فیلتر کردن سلفی‌های‌تان وقت صرف می‌کنید تا عکس‌تان مناسبِ به‌اشتراک گذاشته‌شدن شود؟

 آیا تمایل دارید تعداد سلفی‌هایی را که می‌گیرید یا به‌اشتراک می‌گذارید یا مدت زمانی را که صرف ویرایش آن‌ها می‌کنید، کاهش دهید؟

آیا پس از انجام مراحل ویرایش یا اشتراک‌گذاری سلفی، خلق پایین مثل غمگینی، ناامیدی، عصبانیت یا سرخوردگی تجربه می‌کنید؟

 آیا بعد از انتشار سلفی و بررسی مداوم لایک‌ها و کامنت‌ها در فضای مجازی، احساس نگرانی و اضطراب دارید؟

 آیا خود را دایم با دیگران (سلفی‌های دوستان یا افراد مشهور) در فضای مجازی مقایسه می‌کنید؟ آیا تعداد لایک‌ها و کامنت‌های سلفی‌های دیگران را با خودتان مقایسه می‌کنید؟

 آیا اغلب نگران هستید که دیگران شما را چطور می‌بینند؟ آیا تاکنون از کسانی که به شما می‌گویند زمان زیادی صرف سلفی گرفتن می‌کنید، ناراحت شده‌اید؟

 آیا  تاکنون به‌خاطر مدت‌زمانی که صرف سلفی گرفتن کرده‌اید، احساس گناه داشته‌اید؟

پاسخ به این سوالات می‌تواند به شما کمک کند تا درباره رفتار سلفی گرفتن و تأثیر احتمالی‌اش در خلق منفی یا احساس عزت‌نفس پایین، فکر کنید.

نکته مهم آن است که سعی کنید رابطه سالم و مثبتی با سلفی گرفتن برقرار کنید تا از عزت‌نفس و تصویر بدنی‌تان مراقبت کنید. فشار برای به‌اشتراک گذاری سلفی‌های بی‌نقص تاحد زیادی از درون خود ما ناشی می‌شود. واقعیت این است که ۸۲ درصد از مردم ترجیح می‌دهند به‌جای سلفی ما، عکس‌های دیگری ببینند. دانستن این موضوع ممکن است احساس فشار برای گرفتن و ارسال سلفی را کاهش دهد. به‌علاوه شاید بتوانید زمان این کار را به فعالیت‌هایی اختصاص دهید که عزت‌نفس شما را تقویت می‌کند.

بیشتر بخوانید: فوبیاهایی که با پیشرفت تکنولوژی رایج شدند؛ از «تلفنوفوبیا» تا «سلفیفوبیا»

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: سلفی عزت نفس

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سلفی عزت نفس شبکه های اجتماعی سلفی گرفتن عزت نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۲۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | جلوگیری افسران پلیس سعودی از عکس گرفتن یک زن با پرچم فلسطین مقابل کعبه

265 33

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903002

دیگر خبرها

  • چند باید علمی برای حمام رفتن
  • وعده صادق احساس غرور ملی بود
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • پلیس آل‌سعود جلوی عکس گرفتن با پرچم فلسطین را گرفت | فیلم
  • تصاویر دیدنی از جان گرفتن هیرمند، شاهرگ حیاتی سیستان
  • جلوگیری از عکس گرفتن با پرچم فلسطین در کعبه!
  • ببینید | جلوگیری افسران پلیس سعودی از عکس گرفتن یک زن با پرچم فلسطین مقابل کعبه
  • فیلم| برخورد پلیس سعودی با عکس گرفتن در مقابل کعبه با پرچم فلسطین
  • حکم نماز و استفاده از غذا در خانه کسی که خمس نمی‌دهد