Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- گروه قرآن و فعالیت‌های دینی: امام صادق (ع) امام ششم شیعیان و رئیس مذهب شیعه است و امروز میلاد با سعادت این امام بزرگوار است.

زندگی امام صادق علیه السلام همانند سایر امامان بزرگوار از جنبه‌های مختلف فردی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اعتقادی منشاء درس‌های بزرگی  برای  مسلمانان به ویژه شیعیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که در این راستا آموزه‌های امام صادق (ع) بهترین چراغ راه برای امت اسلام و حاکمان جامعه اسلامی است.

ظاهر جامعه اسلامی، باید مطابق با آموزه‌های دین مبین اسلام باشد.

حجت‌الاسلام سیداحسان دهسار کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به ویژگی‌های جامعه اسلامی گفت: جامعه‌ای می‌تواند افرادش را به اهداف متعالی و سعادت برساند که زمینه نجات و خوشبختی را برای آنان فراهم کند. سه مورد از مهم ترین ویژگی‌های جامعه اسلامی، رعایت آداب اخلاقی، عزت نفس و ولایت‌مداری است که در صورت تحقق، آرامش و موفقیت را برای همگان به ارمغان خواهد آورد.

نمود تأثیر باطن بر ظاهر

وی ادامه داد: ظاهر هم مانند باطن و ذات در نشان دادن شخصیت و وضعیت جامعه بسیار مهم است. به عنوان مثال؛ جامعه‌ای که از نظم، قانون‌مداری و عدالت حرف بزند اما در درون آن جامعه، خلاف آن عمل شود، نه تنها وجهه خوبی در دید جوامع دیگر پیدا نمی‌کند بلکه به محیط یا اجتماعی منزوی و بی اعتبار تبدیل خواهد شد، پس باطن پاک باید در ظاهر هم نمود پیدا کند.

اهمیت ظاهر جامعه اسلامی

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه دین اسلام کامل‌ترین دین آسمانی است، گفت: دین مبین اسلام، که کامل‌ترین دین در میان ادیان الهی شناخته‌ می‌شود، همواره برای سعادت و خوشبختی انسان برنامه و چهارچوب‌های مشخصی تعیین کرده است. در صورت عمل به تعالیم و آموزه‌های اسلام، نجات و خوشبختی امری تضمینی است. انقلاب اسلامی ایران هم که داعیه‌دار پرچم‌داری تشیع در جهان اسلام است، برای برقرای تمدن اسلامی باید علاوه بر ترویج فرهنگ شیعی در میان سایر جوامع، به ظاهر جامعه خود رنگ و بوی دینی ببخشد زیرا اجرای سبک زندگی اسلامی در جامعه، زمینه سعادت و خوشبختی افراد در هر دو دنیا را فراهم خواهد کرد.

سه ویژگی مهم جامعه‌ اسلامی از منظر امام صادق علیه‌السلام

حجت‌الاسلام دهسار با اشاره به ویژگی‌های جامعه اسلامی از منظر امام صادق (ع) گفت: برای شناخت ویژگی‌های جامعه اسلامی که باید در ظاهر آن هم نمایان باشد، بهترین گزینه مراجعه کردن به برترین مخلوقات عالم یعنی ائمه اطهار علیهم‌السلام است. معصومین علیهم السلام که راهنمایان و هادیان حقیقی انسان‌ها هستند، همواره ما را به برترین سبک زندگی هدایت می‌کنند. از همین رو امام صادق علیه السلام رئیس مذهب تشیع، که در دوران ایشان بیشترین تلاش‌ها برای ترویج و نشر معارف شیعه صورت گرفته است سه ویژگی رعایت آداب اخلاقی، عزت نفس و ولایت مداری را برای تحقق سبک زندگی اسلامی در جامعه برای شیعیان لازم دانسته‌اند. ما در اینجا به این سه امر مهم خواهیم پرداخت.

رعایت آداب اخلاقی، ضامن جامعه‌ای سالم

وی ادامه داد: ارتباطات اجتماعی و انس گرفتن با سایر مردم در جامعه از ویژگی‌های ذاتی ما انسان‌ها است. اگر این روابط در چهارچوب‌های تعیین شده و با محوریت اخلاق انجام شود مطمئنا علاوه بر واکنش‌های مثبت طرف مقابل، احساس رضایت فراوانی را در وجودمان متبلور خواهد کرد. جامعه‌ای می‌تواند راه نجات و سعادت را پیش بگیرد که مردمانش آداب اخلاقی را آموزش ببینند و آن‌ها را در زندگی فردی و اجتماعی خود به کار برند چنان‌که امام صادق علیه السلام این ویژگی مهم را برای شیعیان و جامعه اسلامی الزامی دانسته و می‌فرمایند: «لَیسَ مِنّا مَن لَم یُوَقِّر کَبیرَنا و یَرحَم صَغیرَنا، از ما نیست کسى که به بزرگسالان ما حرمت ننهد و با خردسالان ما مهربان نباشد.» احترام و مهربانی با دیگر افراد جامعه، از مهم ترین پایه‌های مبنایی تشکیل جامعه اسلامی است.

جامعه‌ای موفق و پیش‌رو در گرو عزت نفس بالا

این کارشناس مذهبی عزت‌نفس را از عوامل جامعه موفق برشمرد و گفت: اکثر مشکلات روحی و روانی انسان، می‌تواند ناشی از خدشه دار شدن عزت نفس آدمی باشد. زمانی که فرد، شخصیتش خرد شود یا تحقیر شود، زمینه بسیاری از بیماری‌های روحی را ایجاد خواهد کرد. از این رو، عزت نفس بالا یکی از ویژگی‌های لازم افراد، برای رسیدن به اهداف متعالی است. عزت نفس، گاهی توسط افراد و گاهی هم توسط جامعه ایجاد‌می‌شود. در جوامع اسلامی، برای تحقق سبک زندگی اسلامی، علاوه بر عزت نفس فردی باید عزت نفس اجتماعی هم برقرار باشد تا به عنوان‌ جامعه‌ای آزاد مقابل هیچ قدرت استکباری و مهاجمی تن به ذلت ندهیم. از همین رو امام صادق علیه السلام نسبت به این مسأله هشدار داده و می فرمایند: «شِیعَتُنَا... وَ لاَ یَسْأَلُ وَ إِنْ مَاتَ جُوعاً؛ شیعیان ما ... [از فرط ذلت] هیچگاه به سوی دشمنان ما دست [ذلت] دراز نمی‌کنند گرچه از گرسنگی بمیرند.» افزایش عزت نفس افراد و جامعه، پیشرفت و موفقیت را بسیار آسان خواهد کرد.

ولایت‌مداری مهم‌ترین رکن جامعه‌ اسلامی

پیروی از امام و ولایت، مهم‌ترین رکن برپایی جامعه‌ اسلامی است. اگر افراد و جامعه برنامه‌های زندگی را به رضایت خداوند متعال و برگزیدگان او یعنی پیامبران و معصومین علیهم‌السلام گره بزنند، یقیناً زودتر به اهداف خود خواهند رسید. امام صادق علیه السلام در این باره می‌فرمایند: «وَ اِخْتَارَ لَنَا شِیعَةً یَنْصُرُونَنَا وَ یَفْرَحُونَ لِفَرَحِنَا وَ یَحْزَنُونَ لِحُزْنِنَا؛ و شیعیانى براى ما برگزید که ما را یارى می‌کنند. در شادی و فرح ما شاد و هنگام حزن ما اندوهناک می‌گردند.» ولایت پذیری، ضامن امنیت و بقای جامعه اسلامی خواهد بود. از همین رو امام خمینی رحمت الله علیه فرمودند: «من به همه ملت، به همه قوای انتظامی، اطمینان می‌دهم که امر دولت اسلامی، اگر با نظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، آسیبی بر این مملکت نخواهد وارد شد.»

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عزت نفس دین امام صادق جامعه 17 ربیع الاول میلاد امام صادق جامعه موفق ولایت مداری ویژگی های جامعه اسلامی امام صادق علیه السلام آداب اخلاقی ولایت مداری امام صادق ع سبک زندگی جامعه ای مهم ترین عزت نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۸۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت آیت‌الله لاری زمینه‌ساز شکل‌گیری انقلابی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است

ایسنا/فارس تولیت حرم مطهر احمدبن موسی شاهچراغ(ع) گفت: حرکتی که آیت‌الله نجفی لاری در زمان حیات خود انجام داد، زمینه‌ساز شکل‌گیری حکومت و انقلاب اسلامی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری امروز، ۱۹ اردیبهشت در همایش بین‌المللی «مرجعیت شیعه، حکمرانی و تمدن اسلامی با محوریت واکاوی اندیشه‌های مرحوم آیت‌الله سید عبدالحسین نجفی لاری» گفت: این نشست با همکاری دانشگاه جهرم، برای این برگزار شده است تا نگاهی به زندگی این اندیشمند، عالم و مجاهد راه حق داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اینکه می‌توان آیت‌الله سیدعبدالحسین نجفی لاری را در ردیف «آخوند خراسانی» بزرگترین رهبر مشروطه قرار داد، افزود: ایشان از شاگردان «میرزای شیرازی» بوده است، شخصیتی که در سن ۲۲ سالگی به مقام اجتهاد رسید. این نشانگر بلوغ فکری، استعداد و سخت‌کوشی این عالم بزرگ شیعی است.

کلانتری با تصریح اینکه کل حضور ایشان در ایران ۳۳ سال طول کشید، تصریح کرد: دوران حضور ایشان در فارس یکی از پرنشیب و فرازترین ادوار بوده و امروز یکصدمین سالگرد فوت این شخصیت بزرگ است.

تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) افزود: یکی از اتفاقاتی که در دوران مرحوم آیت الله نجفی لاری در ایران افتاد این است که کشور به دو بخش تقسیم شد. قسمت شمالی در دست روسیه و قسمت جنوب در استعمار و استثمار انگلستان درآمد. در این زمان به خاطر قحطی و جنایات انگلیس جمعیت ایران حدوداً نصف شد.

کلانتری تصریح کرد: این عالم بزرگ همزمان در سه جبهه جنگید: استعمار انگلستان، استبداد قاجار و یک جهاد همه جانبه پی‌ریزی کرد و نظام اسلامی بر مبنای ولایت فقیه را بنیان نهاد.

وی ادامه داد: کاری که مرحوم عبدالحسین نجفی لاری انجام داد همان کاری است که انقلاب کبیر اسلامی حدود ۶۰، ۷۰ سال قبل در مقیاس وسیع‌تر انجام داد. حرکت آیت‌الله لاری زمینه‌ساز شکل‌گیری انقلابی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است.

کلانتری گفت: با برگزاری این نشست‌ها شاید بتوانیم کمی از دین خود را به این فقیه بزرگ ادا کنیم، تا نسل جدید بتوانند از خرمن دستاورد بزرگان دین بهره‌مند شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه جهرم نیز در این مراسم گفت: اولین و تنهاترین شخصی که عمق شخصیت این عالم بزرگ را متوجه شدند، رهبر معظم انقلاب بودند. ما از ایشان یاد گرفتیم که این عالم ربانی چه ظرفیت‌های داشتند و می‌شود از آن درس گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصور مهدوی با بیان اینکه اولین وجه ایشان باور عملی بود که به ولایت فقیه داشتند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب تاکید بسیار داشتند که اولین حکومت کوچک اسلامی را ایشان تاسیس کردند و ما تا زمان امام خمینی(ره) همچون شخصیتی نداریم.

وی از نام‌گذاری روز ۱۹ اردیبهشت به نام این عالم و فقیه عالیقدر خبر داد و گفت: یکی از کارهایی که در دست پیگیری است، ثبت این روز به نام این فقیه فقید است و امیدواریم این همایش‌ها سرآغازی برای نکوداشت‌های بعدی باشد.

مهدوی افزود: مقابله با استعمار انگلیس، مقابله با تجزیه کشور و فتوای بازگشت مناطق جدا شده به کشور، اقتصاد مقاومتی که اظهار کردن باید تولیدات داخلی داشته باشیم، جزیی از تلاش‌ها و نگرش‌های عملی این عالم ربانی بود.

به گزارش ایسنا، مرحوم آیت‌الله سیدعبدالحسین لاری، یکی از علمای بزرگ منطقه جنوب فارس بودند که نقش مهمی در مبارزه با استعمار انگلیس در منطقه جنوب کشور ایفا کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد
  • رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس
  • تشریح رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس
  • حرکت آیت‌الله لاری زمینه‌ساز شکل‌گیری انقلابی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است
  • خیرین برای آزادی زندانیان و «زائر اولی‌ها» اقدام کنند
  • ۶۵۰ مبلغ دهه کرامت در خراسان جنوبی فعالیت تبلیغی خواهند داشت
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است